ارائه خدمات
مشاوره روان شناسی تخصصی
گرفتن مشاوره روانشناسی، حتماً نباید بهخاطر یک بیماری یا مشکل بزرگ در زندگی باشد.
موضوعات متعددی وجود دارد که میتوانید برای کنترل و حل آنها از یک مشاور روانشناس کمک بخواهید. به یاد داشته باشید که مراجعه به مشاور و روانشناس، یک کار خجالتآور نیست، و مانند رفتن به دندانپزشک یا دکتر، یک روش درمانی و پیشگیرانه مؤثر برای بهبود سلامت روان است.

افراد مختلف بنا به دلایل و مشکلات متفاوتی مانند تغییرات بزرگ در زندگیشان، داشتن افکار مخرب و … به روانشناسان مراجعه میکنند. این مشکل چه بزرگ باشد و چه کوچک، قطعاً دلیل کافی برای دریافت مشاوره تخصصی است.
مشاور سلامت روان از طریق مشاوره و تراپی، میتواند به شما کمک کند تا بر روی احساسات دشوار یا عوامل استرسزا که بر زندگی روزمره شما تأثیر میگذارد، کار کنید. درمان روانشناختی، ابزاری فوقالعاده مفید است که به رفع طیف وسیعی از مسائل کمک میکند؛ از اضطراب گرفته تا مشکلات خواب، روابط عاطفی و تروما. تحقیقات نشان میدهد که صحبت کردن با یک روانشناس حتی بر نحوه کارکرد مغز و اتصالات سلولهای مغزی اثر مثبت میگذارد.
متخصصان رواندرمانگر، قادر هستند شما را در طی برخی از شخصیترین و دردناکترین تجربیات زندگی راهنمایی کنند؛ آنها کمک میکنند تا بر افسردگی غلبه کنید، با فقدان عزیزانتان کنار بیایید، و رفتارهای مخرب مانند اعتیاد را متوقف کنید. این روش در کمک به افراد برای مدیریت بیماریهای روانی بسیار اثرگذار است.
یک «روانشناس» چه کاری انجام میدهد؟
مشاور، روانشناس، تراپیست، رواندرمانگر، اصطلاحاتی هستند که عموماً بهصورت هممعنی به کار میروند، و البته با وجود تفاوتهای حرفهای، اشتراکات کاری فراوانی دارند.
مسئولیتهای یک روانشناس و درمانگر از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما به طور کلی، «روانشناس» متخصصی است که با همکاری خودِ فرد، قادر است مهارتهای عاطفی و شناختی او را بهبود بخشد، علائم بیماریهای روانی را کاهش دهد، و مهارتهای ضروری برای رفع موانع و بهبود کیفیت زندگی را یاد بدهد.
درمانگران سلامت روان با مخاطبان خود در مورد تجربیاتشان صحبت میکنند، گزینههای درمانی مناسب را بررسی میکنند و بیماریهای روانی را تشخیص میدهند. آنها علاوه بر روشهای درمانی مبتنی بر گوش دادن و گفتگو، در صورت لزوم و با همکاری پزشکان میتوانند دارو تجویز کنند. یک درمانگر ممکن است در بعضی شرایط توصیه کند که بیمار، یک رژیم دارویی را شروع کند و بر عوارض جانبی و اثربخشی درمان نظارت کند. این افراد باید برای هر یک از اقداماتی که انجام میدهند باید آموزش تخصصی دیده باشند.
تو واقعاً روانشناس لازم داری!
از این عبارت اغلب به عنوان یک توهین، تنبیه، و یا حتی یک شوخی بد استفاده میشود. این جمله را با عصبانیت به اعضای خانوادهمان، لابلای یک بحث سیاسی، یا به دوستمان میگوییم وقتی فکر میکنیم طرف مقابل چیزی را نمیفهمد یا مشکل بزرگی دارد.
به عنوان یک روانشناس، وقتی این نوع جملات را میشنوم متوجه میشوم که حرفه روانشناسی هنوز به درستی شناخته نشده است. این طرز فکر درباره روانشناسی علاوه بر این که اشتباه است، باعث میشود کسانی که واقعاً نیاز به مراجعه به روانشناس و رواندرمانی دارند، از این کار شرمزده شده و منصرف شوند.
در طی سالها کار تخصصی، متوجه شدهام که بسیاری از مردم اطلاع درستی از دلایل مراجعه به روانشناس ندارند. بسیاری فکر میکنند این کار ضروری نیست، یا میتوانند به جای آن با عزیزانشان درد و دل کنند، و یا فقط برای بیماری روانی لازم است. به همین دلیل لازم میدانم ابتدا برخی از دلایل شایع برای دریافت مشاوره روانشناسی را یادآوری کنم که برای بسیاری از ما در مقاطع مختلف زندگی ممکن است پیش بیاید.

بر اساس تحقیقات، 29% ایرانیها دچار اختلالات روانی هستند. تأخیر در درمان این عوارض، موجب پیچیدهتر شدن مشکل و بروز اختلالات دیگر نظیر افسردگی، آسیبهای عاطفی و بروز اعتیاد میشود.
برخی از مهمترین
دلایل مراجعه به مشاور روان شناسی
غم فقدان عزیزان
از دست دادن همسر، والدین، فرزند، یا یک دوست صمیمی برای بسیاری از افراد دشوار و گاهی غیرقابلتحمل است. حتی با وجود آن که به خودتان فرصت و فضای کافی برای عزاداری میدهید، ممکن است از اندوه شما کاسته نشود. انکار این فقدان میتواند باعث تداوم اندوه و بروز مشکلات دیگر نظیر انزوا و اعتیاد بر اثر آن شود. صحبت با یک روانشناس در مورد این احساسات و سایر مشکلاتی که دارید میتواند در پایان دادن به غم به شما کمک کند.
ابتلا به بیماریهای روانی
در صورتی که تشخیص داده شود مبتلا به بیماریهای روانی هستید، احتمالا برنامه درمانی پیشنهاد شده به شما شامل مشاوره همراه با دارو خواهد بود. مصرف این داروها زیر نظر متخصص میتواند علائم شما را کاهش دهد، تا در این بازه بتوانید با استفاده از مشاوره روانشناسی، بر روی افکار مضر یا ناخواسته خود کار کنید. یک رواندرمانگر باتجربه میتواند به شما در شناسایی چنین افکاری کمک کند و روشهایی برای کنترل و رفع آنها ارائه دهد.
اضطراب و استرس
تجربه استرس در موقعیتهای خاصی مانند امتحانات، خواستگاری و … امری عادیست، اما تداوم آن برای سلامتی شما بسیار مضر است. یک رواندرمانگر کمک میکند منابع استرس را در زندگی خود شناسایی کنید و استراتژیهای مقابله سالم با اضطراب را بیاموزید. استرس و اضطراب مزمن میتواند منجر به عوارضی مانند مشکلات خواب، عادات ناسالم و افسردگی شود. اگرچه اضطراب شاید هرگز بهطور کامل از بین نرود، اما قطعاً قابل مدیریت است.
اعتیاد
رفتارهای اعتیادگونه نظیر مصرف مواد مخدر، الکل، اعتیاد به قمار و … در اغلب موارد راهی برای مقابله با یک مشکل حلنشده است. یک روانشناس میتواند هم به ترک اعتیاد و هم یافتن علت بنیادین آن کمک کند، اعم از استرس، افسردگی یا تروماهای دوران کودکی. روانشناس همچنین از اعضای خانواده فرد معتاد حمایت میکند. درمانهای فردی و گروهی میتواند به خانواده فرد کمک کند تا به بهترین نحو به بهبودی عزیزانشان کمک کنند.
مشکل در روابط
روابط انسانی میتواند آثار قابلتوجهی بر احساسات شما داشته باشد، شامل رابطه با خانواده، شریک عاطفی، همکاران و دوستان. اگر برای برقراری یک رابطه یا در اثر آن دچار اضطراب و ناراحتی شده باشید، طبیعی است که به دنبال کمک باشید. درمان روانشناختی میتواند در درک و پرورش روابط مهم به شما کمک کند. در کنار مشاوره و درمان انفرادی برای هر شخص، روانشناس ممکن است درمان زوجین، خانوادگی و حتی گروهی را پیشنهاد دهد.
افسردگی
افسردگی یکی از شایعترین بیماریها در ایران و جهان است که همه افراد را فارغ از جنسیت، سن و نژاد تحتتأثیر قرار میدهد. افسردگی بیشتر خانمها را به خود دچار میکند و میتواند عملکرد روزانه فرد را با مشکل مواجه کند. این عارضه بر بهرهوری شغلی، روابط عاطفی، کیفیت خواب، سطح انرژی و اشتهای فرد اثرگذار است. درمان اصولی و بنیادین افسردگی میتواند به شما کمک کند تا علت افسردگی خود را کشف کنید و علائم آن را مدیریت کنید.
تروما و PTSD
حوادث تهدید کننده زندگی مانند جنایات و بلایای طبیعی میتوانند تا مدتها پس از پایان آنها، همراه شما بمانند. یک رویداد آسیبزا با گذشت زمان میتواند منجر به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) شود که علائمی مانند تکرار مکرر تروما در ذهن، انزوا و ناراحتی عاطفی را به دنبال دارد. رواندرمانی یک درمان اثربخش برای PTSD است. از تکنیکهایی مانند درمان پردازش شناختی (CPT) برای کمک به مدیریت علائم PTSD استفاده میشود.
مشکلات خواب
بیخوابی میتواند به طرز جدی بر زندگی روزمره شما تأثیر بگذارد و باعث شود در طول روز احساس خوابآلودگی کنید و در ساعات شب کاملا بیدار باشید. این عارضه اغلب یک علت اساسی دارد. اگرچه مصرف دارو تا مدتی میتواند به شما کمک کند بهتر بخوابید، اما در یافتن و رفع مشکل ریشهای که باعث بیخوابی شما میشود، کارساز نیست. به گفته متخصصان، درمان شناختی-رفتاری (CBT) یک درمان غیردارویی موثر برای بیخوابی است.
در این شرایط
چرا باید به روان شناس مراجعه کنیم؟

مکانیسمهای مقابلهای
با مشاوره میتوانید تکنیکهای سالم و مؤثر برای روبرو شدن و پشت سر گذاشتن چالشهای روانی را فرا بگیرید.

تقویت روابط انسانی
بهبود و اصلاح روابط عاطفی و خانوادگی به کمک مشاور میتواند اثرات قابلتوجهی در کیفیت زندگی داشته باشد.

فضای امن برای گفتگو
جلسات مشاوره یک محیط ایمن، بدون هرگونه قضاوت و بیطرفانه برای بیان تمامی افکار و احساسات شماست.

مدیریت بیماریهای روانی
مشاوره روانشناختی در افراد مبتلا به افسردگی، اضطراب، PTSD و … میتواند تغییرات چشمگیری ایجاد کند.

غلبه بر تروماهای روانی
آثار مخرب ناشی از آسیبهای روانی میتواند تا سالها ادامه یابد؛ مشاوره میتواند در این زمینه راهگشا باشد.

خودشناسی و خودآگاهی
مشاوره یک روش عالی برای شناخت خود، احساسات و چالشهای ذهنی، و نیز آثار ناشی از آنها در زندگی است.
زمینههای تخصصی مشاوره دکتر بنیهاشمی

خانوادههای آسیبدیده

فرزندپروری

درمان اعتیاد

وسواس فکری و عملی
مشاوره روان شناسی در ارومیه
بنا بر آمارهای رسمی، نزدیک به یکسوم ایرانیها دچار نوعی از چالشهای روانی هستند و متأسفانه اکثر آنها روش درستی برای رویارویی با این نوع مشکلات ندارند. به عنوان یک توصیه کلی در نظر داشته باشید که مشاوره روانشناسی، اولین گام در شناخت مشکل و سپس تعیین روش مدیریت آن است، و انجام آن برای همه افراد مفید است؛ چه در مسائل فرعی و چه در مشکلات اساسی که هر یک از ما ممکن است در مقاطع مختلف زندگی، درگیر آنها باشیم.
برخی در روبرویی با مشکلات و چالشهای روانی، اینطور تصور میکنند که «فعلا برای مشاوره زود است»، یا این که «جستجو برای مشاوره روانشناسی نشانه ضعف شخصیت است» که ناشی از ساختارهای نادرست فرهنگی است. برعکس، گرفتن مشاوره نشاندهنده بلوغ شخصیتی است و بهتر است در اسرع وقت و پیش از رسیدن به نقطه بحرانی آغاز شود.
روانشناسان بر اساس نوع مشکل و شناختی که از شما پیدا میکنند، از تکنیکهای مختلف برای حل مسئله استفاده میکنند. به یاد داشته باشید که اگر از یکی از این تکنیکها به نتیجه مطلوب نرسیدید، میتوانید روشهای دیگر را بیازمایید. این راهکارها میتواند فردی یا گروهی باشد.
دکتر بنیهاشمی یکی از متخصصان روانشناسی مجرب در ارومیه است که از سال 1388 تاکنون در مراکز و کلینیکهای درمانی، برای رفع و کنترل انواع چالشهای روانی، خدمات مشاوره ارائه میدهد. اگر به این نتیجه رسیدهاید که مشاوره و تراپی میتواند برای حل مشکل شما راهگشا باشد، با ما برای رزرو وقت مشاوره تماس بگیرید.
آشنایی با سوابق تحصیلی و تخصصی
مسیرهای ارتباطی
رزرو وقت مشاوره حضوری و غیرحضوری